Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Οι ευκαιρίες δεν φυτρώνουν στα δέντρα. Μας χτυπούν την πόρτα. Είμαστε μέσα να ανοίξουμε;

Το ηλεκτρονικό εμπόριο και η ευκαιρία που δίνει στον καθημερινό άνθρωπο για οικονομική ευημερία αποτελεί μια πραγματικότητα. Ήδη μέσα στο τελευταίο έτος έχει σημειώσει αύξηση τζίρου 40% μόνο στην Ελλάδα. Σχεδόν όλοι όσοι έχουν υπολογιστή έχουν κάνει μια αγορά μέσω internet. Είτε βλέπουμε την πραγματικότητα αυτή και την εκμεταλλευόμαστε ή κρυβόμαστε και προσποιούμαστε πως δεν υπάρχει.

Αναπόφευκτα όμως στο μέλλον θα είμαστε είτε πελάτες μιας τέτοιας επιχείρησης ή ιδιοκτήτες της. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και θα συμβεί ξανά. Λίγοι εκμεταλεύτηκαν την έκρηξη στους κλάδους της κινητής τηλεφωνίας, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, του γρήγορου φαγητού ή των ακινήτων επιχειρώντας σε αυτούς. Οι υπόλοιποι σήμερα είμαστε όλοι πελάτες στις εταιρίες τους. Είναι καθαρά θέμα αντίληψης, επιλογών και τοποθέτησης.
Σε κάθε περίοδο κρίσης υπάρχουν το 95% του πληθυσμού που κλαίγεται και το 5% που τους μοιράζει χαρτομάντηλα! Άλλωστε είναι γνωστό πως οι μεγαλύτερες ευκαιρίες παρουσιάζονται μέσα σε τέτοιες περιόδους.
Στη ζωή μας παρουσιάζονται κατά μέσο όρο 2-3 σημαντικές ευκαιρίες. Οι περισσότεροι από μας δεν τις αντιλαμβανόμαστε και περνάμε την υπόλοιπη ζωή μας παραπονούμενοι πως ποτέ δεν μας δόθηκε μια ευκαιρία. Οι ευκαιρίες όμως ποτέ δεν χάνονται. Απλά κάποιος θα τις εκμεταλλευτεί πριν από μας... Χρειάζεται να αναπτύξουμε ένα είδος νοητής κεραίας ανιχνεύσεως ευκαιριών.
Η Μεγάλη Τάση του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μπροστά μας, και απευθύνεται σε όλους. Μάλιστα είναι οικονομικά προσιτή στο μέσο άνθρωπο. Όλοι έχουμε έναν υπολογιστή. Ο τρόπος που θα τον χρησιμοποιήσουμε θα αποδειχτεί καθοριστικός για την περιουσία μας. Άλλοι θα τον χρησιμοποιήσουν παίζοντας farmville στο facebook και άλλοι θα τον μετατρέψουν σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών!
Είναι λοιπόν θέμα επιλογής μας. Θα παραπονιόμαστε πως δεν μας παρουσιάστηκε μια ευκαιρία στη ζωή ή θα ζούμε τη ζωή που ονειρευτήκαμε;
Για εσάς που είστε έτοιμοι να ερευνήσετε τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας, εδώ θα βρείτε μια πρώτη πληροφόρηση για τον πιο εκρηκτικό συνδιασμό στην αγορά των επιχειρήσεων σήμερα:
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΟΦΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου