Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ένας τούρμπο κινητήρας για την επιχείρησή σου!

"Η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις."  Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτή τη φράση από εκπροσώπους της κυβέρνησης που πάντα σχεδιάζουν να...σχεδιάσουν να τις βοηθήσουν;  Για πρώτη φορά υπάρχει ένα σύστημα που στην πράξη βοηθάει με πολλούς τρόπους τις επιχειρήσεις σας.  Η Lyoness έχει χαρακτηριστεί ως "η εκδίκηση της μικρομεσαίας επιχείρησης".  Όλη η φιλοσοφία της προσανατολίζεται στην κερδοφορία του εμπόρου και του καταναλωτή.  Το ίδιο της το λογότυπο συμβολίζει το τρίπτυχο Lyoness - Εμπορικοί Συνεργάτες - Καταναλωτές.  Συνδέονται σε μια συνεργασία αμοιβαίου κέρδους.

Ας υποθέσουμε ότι έρχομαι στο μαγαζί σας και αγοράζω ένα παντελόνι.  Μου κάνετε ένα 10% έκπτωση και αντί για 100€ μου το αφήνετε 90€.  Αν σας ζητήσω μεγαλύτερη έκπτωση πιθανώς θα μου πείτε πως αν πάρω άλλο ένα θα μου κάνετε ένα 5% επιπλέον και για τα δύο.  Τώρα τι θα γινόταν αν σας έλεγα πως έξω περιμένουν άλλα 100 άτομα που θα τους συστήσω να ψωνίσουν σε εσάς;  Αν ήταν 1.000;  Μήπως θα συζητούσαμε η δική μου αγορά να είναι δωρεάν;  Αν ήταν 1.000 κάθε μήνα;  Η Lyoness ως η μεγαλύτερη κοινότητα αγορών στον κόσμο, λόγω της αγοραστικής δύναμης που έχει πετυχαίνει τέτοιου είδους εκπτώσεις για τα μέλη της κοινότητας που εμείς τα λέμε προνόμια. 

Κοιτάξτε τώρα που είναι όλη η διαφορά της Lyoness.  Συμβάλετε την επιχείρησή σας στη Lyoness και αυτό το 10% που έτσι κι αλλιώς θα μου δίνατε, τώρα το εισπράττετε από μένα την ώρα της συναλλαγής και το αποδίδετε για λογαριασμό μου στη Lyoness.  Έτσι αντί να μου αφήσετε το δεκάρικο στην τσέπη για να εξαϋλωθεί πριν φτάσω σπίτι, η Lyoness το διαχειρίζεται μαζί με τις εκπτώσεις της παγκόσμιας κοινότητας που την αποτελεί.  Το δεκάρικό μου αποκτά δύναμη.  Και με ένα μαθηματικό αλγόριθμο, όχι μαγικά, μου το συμψηφίζει με τις εκπτώσεις όλων των άλλων μελών της κοινότητας.  Κρατάει 1-3€ για λογαριασμό της (ας πούμε 2€ για το παράδειγμα),  πληρώνει 1€ σε αυτούς που με έκαναν μέλος δίνοντάς μου δώρο μια Lyoness Cashback Card και τα υπόλοιπα 7€ που απομένουν θα μου τα επιστρέψει πίσω 10,2 φορές.  Δηλαδή μπορώ να πάρω επιστροφή έως 71,4€!!!  Επίσης για την ίδια αγορά παίρνω και 5 shopping points για να τα εξαργυρώσω προς 5 έως 10€ το ένα σε shopping deals σε άλλες συμβεβλημένες επιχειρήσεις.  Δηλαδή εξοικονομώ τουλάχιστον 25€ ακόμα από μελλοντικές μου αγορές!  Και αυτό γίνεται για όλες τις αγορές μου!  Παντού!  Σε όλο τον κόσμο!

Πριν βιαστείτε να πείτε "ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό" θα σας πω πως σήμερα, 5 χρόνια μετά την έναρξη της Lyoness στην Ελληνική αγορά υπάρχουν περισσότεροι από 150.000 καταναλωτές (συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων που ψωνίζουν τη χονδρική τους από συμβεβλημένους προμηθευτές) που ψωνίζουν στις 2.500 συμβεβλημένες επιχειρήσεις, με αυτά τα προνόμια.  Ο λόγος που το κάνουν είναι γιατί μειώνουν κατά πολύ το κόστος των αγορών τους.  Δεν πρόκειται για άλλη μια κάρτα που τους δίνει πόντους ή αστεράκια ή κατσαρόλες ή bonus ή τελευταία και επιστροφή μετρητών.  Μιλάμε για δραματική μείωση των εξόδων!...  Αυτή την κάρτα δεν την ξεχνάς στο πορτοφόλι σου ή στο συρτάρι.  Παρεπιπτόντως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι τράπεζες το γύρισαν στην επιστροφή όταν ήρθε η Lyoness στην Ελλάδα...

Ο λόγος που 2.500 επιχειρηματίες έβαλαν τις επιχειρήσεις τους στην κοινότητα είναι γιατί αντιλήφθηκαν πως από τη στιγμή που ο κόσμος που ψωνίζει έτσι έχει τόσο μεγάλα οφέλη χωρίς να του κοστίζει τίποτα η εγγραφή του και χωρίς να πληρώνει συνδρομές, είναι λογικό αυτός ο τρόπος αγορών σύντομα να αποτελέσει κουλτούρα.  Έως το 2.020 πάνω από 2εκ καταναλωτές θα ψωνίζουν στην Ελλάδα με τον τρόπο αυτό.  Έτσι αποφάσισαν να τοποθετήσουν την επιχείρησή τους σε αυτήν την ελίτ των επιχειρήσεων που θα αποτελεί το shopping mall της Lyoness στην Ελλάδα και θα δίνουν τέτοιου είδους προνόμια στους πελάτες τους.  Γιατί οι συμβεβλημένες επιχειρήσεις στη Lyoness είναι για τους πελάτες τους μη ανταγωνίσιμες από άλλες επιχειρήσεις του ίδιου κλάδου.  Εξασφαλίζουν πιστότητα και αφοσίωση.

Επιπλέον οφέλη των συμβεβλημένων επιχειρήσεων πέρα από μια έτοιμη και συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα πιθανών πελατών που αναζητούν τις επιχειρήσεις που τους δίνουν αυτά τα προνόμια είναι:
α)  Η δυνατότητα να μειώσουν το κόστος των αγορών τους από 40% έως και 100€!  Σκεφτείτε τι δυνατότητες θα σας έδινε κάτι τέτοιο;  Περισσότερα προνόμια για τους πελάτες σας;  Τη δυνατότητα να προσλάβετε επιπλέον προσωπικό για καλύτερη εξυπηρέτηση;  Τη δυνατότητα να καλύπτετε ευκολότερα τα πάγια έξοδά σας;
β)  Η δυνατότητα να δώσουν στους πελάτες τους ένα έτοιμο πρόγραμμα προνομίων μέσα από την επιχείρησή τους.  Με τον εξοπλισμό M-Term  ο πελάτης με την αγορά του παίρνει δώρο από σας μια κάρτα μέλους της Lyoness με το λογότυπο της δικής σας επιχείρησης.  ("Έχετε την κάρτα προνομίων μας;")  Τώρα τον συνδέσατε με ένα παγκόσμιο δίκτυο επιχειρήσεων που κάθε φορά που θα ψωνίζει θα έχει επιστροφή χρημάτων που θα του αυξάνει σιγά σιγά αυτό που σήμερα του λείπει.  Την ικανότητά του να ψωνίζει.  Του δείξατε έμπρακτα πως ενδιαφέρεστε για την τσέπη του.  Του επιστρέφετε πίσω μετρητά.  Έτσι αποκτάτε την αφοσίωσή του.

γ)  Τώρα κάθε φορά που ο πελάτης σας ψωνίζει σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση της κοινότητας, εσείς κερδίζετε το 1% πάνω στον τζίρο που κάνει σε αυτές!  Αυτό το ποσοστό περιλαμβάνεται στο συνολικό ποσοστό έκπτωσης που συμφωνεί να δίνει ο κάθε έμπορος.  Έτσι επιβραβεύει τη σύσταση των πελατών του σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς.  Αυτό σημαίνει ότι δεν εισπράττετε από τον πελάτη μόνο όταν έρθει να ψωνίσει σε σας, αλλά παίρνετε ένα ποσοστό από όλες του τις αγορές έξω από το μαγαζί σας!  Από μόνη της αυτή η δυνατότητα είναι πρωτόγνωρη στα χρονικά των επιχειρήσεων!  Επιπλέον ο επιχειρηματίας που θα εξυπηρετήσει τον πελάτη σας βλέπει ποιος του έστειλε έναν πελάτη (το λογότυπό σας στην κάρτα).  Τώρα ξέρει που να στείλει τους δικούς του πελάτες να ψωνίσουν το δικό σας προϊόν με τα Lyoness προνόμια και να ωφεληθεί και ο ίδιος από το bonus φιλίας όπως λέγεται.  
δ)  Απολαμβάνουν πολυκάναλη προώθηση της επιχείρησής τους στην κοινότητα με newsletters, e-mails, εμφάνιση στα κοινωνικά δίκτυα, στην ιστοσελίδα της Lyoness, στην σελίδα των συμβεβλημένων εμπόρων στο youtube, σε τοπικούς οδηγούς αγορών ανά Τ.Κ., μέσα στο κινητό όλων των μελών με το Lyoness Mobile App, και τη Lyoness TV.  Και φυσικά στόμα με στόμα!  Τα αποτελέσματα της κίνησης του επιχειρηματία να ενταχθεί στην κοινότητα είναι απολύτως μετρήσιμα.  Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες επιλογές που έχει για να διαφημίσει την επιχείρησή του, οι οποίες κοστίζουν ακριβά, εδώ ο επιχειρηματίας βλέπει αναλυτική κατάσταση του τζίρου κάθε μέλους μέσα στην επιχείρησή του!  Τώρα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα διαφημιστικά όπλα μεγάλων ομίλων και αλυσίδων επιχειρήσεων που πριν δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά.  Τώρα είναι άκρως ανταγωνιστικός!

ε)  Σε συνεργασία με τη salesforce οι συμβεβλημένες επιχειρήσεις παίρνουν το Lyoness Solution Pack που τους δίνει τη δυνατότητα μεταξύ άλλων να γνωρίσουν τις ανάγκες των πελατών τους, να κάνουν στοχευμένες προσφορές σε ομάδες μελών ανά ηλικία ή περιοχή ή προς συμβεβλημένες επιχειρήσεις business to business, να εκδίδουν δωροεπιταγές ή να στέλνουν στοχευμένα newsletters με το λογότυπο της επιχείρησης, να αναλύουν την απόδοση της επιχείρησή τους έναντι επιχειρήσεων του ίδιου κλάδου, να στέλνουν ερωτηματολόγια στους πελάτες τους ώστε να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους ή να λανσάρουν νέα προϊόντα αν υπάρχει ανάγκη, να ενεργοποιούν ανενεργούς πελάτες και πολλά άλλα.

ζ)  Έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα προνόμια του δικού τους Loyalty Program και μέσω της MasterCard.

η)  Έχουν στη διάθεσή τους έναν προσωπικό σύμβουλο / coach σαν εμένα που εκπαιδεύει όλους τους υπαλλήλους πάνω στο πρόγραμμα, και προτείνει τρόπους με τους οποίους θα έχουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση του προγράμματος.  

Μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες στην My Lyconet ιστοσελίδα μου, ή να μου ζητήσετε μια προσωπική συνάντηση.  Θα χαρώ να σας βοηθήσω να ενταχθείτε και εσείς στην προνομιακή κοινότητα επιχειρήσεων της Lyoness.  Απλά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε εκεί και θα σας καλέσω εντός 48 ωρών να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση.  Όταν καλωσορίσουμε την επιχείρησή σας στη Lyoness θα σας κάνω μια ακόμα ερώτηση.  Αν υπήρχε ένας τρόπος να συμμετέχετε στον τζίρο που γίνεται σε όλες τις  συμβεβλημένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα θα θέλατε να σας τον δείξω;  

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου